Tietosuojakäytäntö

Tämä on sketchupakatemia.fi:n rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Laadittu 21.5.2018, viimeisin muutos 20.6.2018.

Rekisterinpitäjä

Cadlink Oy / sketchupakatemia.fi

Lasse Home, Kaskenkaatajantie 9 C 15, 02100 Espoo
puh: 050 589 7600
Sähköposti: lasse@sketchupakatemia.fi


Henkilötietojen keräys

Kerään henkilötietoja:

1) markkinointia varten (uutiskirje) ja
2) asiakassuhteen hoitamista varten (verkkokauppa, sähköpostiyhteydenotot)


Tallennettavat tiedot

Mitä tietoja tallennetaan:

1) uutiskirjettä varten: pelkkä sähköpostiosoite
2) verkkokauppa: nimi, yritys, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite

Lisäksi selaimesi evästeiden kautta sivusto ottaa automaattisesti vastaan selaustietoja (ks. lisätietoa kohdassa Evästekäytännöt).


Sähköpostiosoitteiden käyttö

Uutiskirjeen tilanneiden sähköpostiosoitetta käytetään sketchupakatemia.fi:n uutiskirjeen lähettämiseen tai yhteydenottoon vastaamiseen.

Verkkokaupasta ostaneiden sähköpostiosoitetta käytetään toimituksesta tiedottamiseen tai tuotteeseen liittyvien lisätietojen toimittamiseen.


Henkilötietojen käsittelyn peruste

1) Uutiskirje: Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumus (uutiskirjeen tilaus)
2) Verkkokauppa: Henkilötietojen käsittelyn perusteena ovat sopimus, oikeutettu etu ja lakisääteiset velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle. Toisin sanoen et voi tilata verkkokaupasta kirjoja tai kursseja tms., jos et anna henkilötietojasi.


Ulkopuoliset palvelut

Olen varmistanut, että kaikki käyttämäni ulkopuoliset palvelut noudattavat tietosuojalainsäädäntöä. Tiedot tallentuvat myös EU:n ulkopuolelle, koska verkkosivuston ylläpito on EU:n ulkopuolella (siteground.com). Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tiedot suojataan asianmukaisesti.


Henkilötietojasi vastaanottavat

Henkilötietojasi vastaanottavat  seuraavat tahot:

1) Kun tilaat uutiskirjeen:
- yritykseni, siis minä itse
- IT-yritys, joka ylläpitää verkkosivujamme (siteground.com)
- käyttämäni sähköpostimarkkinointipalvelu (sendinblue.com)

2) Verkkokaupasta ostaessasi:
– yritykseni, siis minä itse
- maksunvälittäjä, joka vastaanottaa sinulta maksun (Holvi.com)
- kuljetusyritys, joka kuljettaa tuotteen, kuten paperikirjan, sinulle (Posti)
- tilitoimisto, joka kirjaa tilauksen kirjanpitoon

3) Jos lähetät minulle sähköpostia:
- käyttämäni sähköpostipalvelu (Google G Suite)


Henkilötietojesi säilytys

  • Markkinointilistalta (uutiskirjelistalta) pääset poistumaan itse jokaisessa lähettämässäni uutiskirjeessä olevan linkin kautta
  • verkkokaupassa viisi vuotta
  • sähköpostiarkistossa seitsemän vuotta
  • check
    kirjanpitoaineistossa seitsemän vuotta

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista


Sinulla on oikeus:

  • tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot
  • henkilötietojesi tietojen oikaisemiseen
  • henkilötietojesi käsittelyn rajoittamiseen (voit esimerkiksi kieltää markkinoinnin)
  • check
    vastustaa henkilötietojesi käsittelyä
  • check
    peruuttaa suostumus (voit esimerkiksi peruuttaa suostumuksesi markkinointiin jokaisessa uutiskirjeessä olevan linkin avulla)
  • check
    tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Huomioithan, että sinulla on ”oikeus tulla unohdetuksi” vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita (kuten kirjanpitoon liittyvät asiat) jatkaa henkilötietojesi käsittelyä.


Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä
tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.


Mitä evästeet ovat?

Eväste (cookie) on pieni datatiedosto, jonka internetselain tallentaa laitteellesi.


Miksi evästeitä käytetään?

Evästeitä kerätään, jotta ymmärtäisin paremmin, kuinka sivustoa käytetään. Esimerkiksi tilastollinen tieto kävijämääristä auttaa näkemään, että sivusto edelleen vastaa käyttäjien tarpeita. Tieto siitä, millaisilla laitteilla ja mitä sisältöjä etsitään, auttaa parantamaan sivustoa.

Evästeet tunnistavat laitteesi, kun tulet sivustolle uudelleen.

Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla voi esimerkiksi
tunnistaa käyttäjän laitteet sekä mukauttaa mahdollisia mainoksia
sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.


Mitä evästeitä käytetään?

Joitakin evästeitä tallennetaan sivuston teknisen toiminnan ja käytön vuoksi, ja eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeet keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät
käyttävät verkkosivuja (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset
virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (kuten YouTube-videot, Google-tilastointi, Facebook-liitännäiset tai mainokset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuilla voi olla myös painikkeita, joilla sisältöä voi jakaa helposti sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, sosiaalisen median palvelu voi asettaa evästeen laitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja näiden evästeiden käytöstä saat kyseisen palvelun verkkosivulta.


Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa selaimesi
asetuksia niin, että selain antaa ilmoituksen kun evästeitä tallennetaan tietokoneellesi. Voit myös estää evästeiden käytön kokonaan selaimesi asetuksissa.

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin
verkkosivujen toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.


Lisätietoa: lasse@sketchupakatemia.fi

Copyright 2018 sketchupakatemia.fi / Cadlink Oy

UA-58543933-7